Intohimo ja sielu Laura Nyro

Siellä on pätkä Youtubessa, vain alle neljä minuuttia pitkä, joka osoittaa Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Laura Nyro antaa erityistä suorituskykyä hänen laulu Rikki Rainbow kunniaksi Earth Day 1990. Se, Nyro istuu takana näppäimistö vaaleanpunainen mekko, pitkät tummat hiukset noin hänen vaaleat kasvot. ”Reunalla, jossa elän”, hän laulaa, ”home sweet home, Yhdysvallat…” Se on video video, ja vaikka ääni on vahva, kuva, tikkaat ja vilkkuu, jos se on siirretty sekä kaukana ja kauan sitten. Yhdessä, vaikutus on hämmentävää: läheisyys laulu, etäisyys laulaja. Siellä ei ole paljon Nyro kuvamateriaalia liikkeessä – ”Anteeksi huono laatu,” toimii kuvateksti Maan alla Päivän clip”, mutta kun saat jotain niin harvinaista, otat mitä voit saada.” Osittain tämä johtuu siitä, että on yksinkertaisesti hyvin vähän olemassa, ja ehkä myös, koska siellä on ollut kysynnän puute. Kun Nyro oli yksi tärkeimmistä lauluntekijöiden 60-luvulla ja 70-luvulla, joka on aiheuttanut syvällinen vaikutus taiteilijoiden Elton John Jackson Browne, Joni Mitchellin Carole King ja Tori Amos, hän myös kiertää julkkis, kääntyi alas tarjoaa lisäämiseksi sekä myynnin ja mainetta, ja paljon hänen uransa laittaa laulun ennen lauluntekijä – jolloin muut voivat tallentaa lopullisia versioita hänen omia sävellyksiä. Kun Nyro kuoli 20 vuotta sitten tässä kuussa, iältään 49, hänen suhteensa musiikkiteollisuus oli kasvanut hieman sivuaa, ja hänen nimensä, mutta ei unohtanut, ei koskaan hankkinut laajaa kunnioitusta sen ansainnut. Kappaleet itse, kuitenkin, aina oli undimmed. Nyro vietti elämänsä riemuiten musiikki itsessään: hän kirjoitti hänen ensimmäinen kappale kahdeksan vuoden iässä ja hänen teini-ikäiset iloinen menossa ulos laulaa – osapuolten tai metroasemille tai yksinkertaisesti liittymällä harmoniaa ryhmät lähellä hänen kotiin Bronxissa. Hän oli vielä teini-ikäinen, kun hän myi hänen laulu , ja kun hän oli 20, hän oli onnistunut David Geffen ja koe Clive Davis, sitten presidentti Columbia Records.

Kategoria(t): Laura Nyro. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.